Határon túl segített a debreceni Bihari Állami Gondozottak Egyesülete

A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete kezdeményezésére, a Partiumi Keresztény Egyetem, és a Királyhágómelléki Református Egyházkerület közös összefogásával áprilisban adománygyűjtési akció indult, melynek célja, a Nagyvárad és vonzáskörzetében élő, hátrányos helyzetű, állami gondozott gyermekek, valamint családok és idős emberek megsegítése volt. A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete által gyűjtött adományokat május 24-én, a „Szeretethíd”- Kárpát-medencei református önkéntes napok kezdetén, ünnepélyes keretek között adták át Nagyváradon.

Határon túl segített a debreceni Bihari Állami Gondozottak Egyesülete

A Debreceni csapóutcai bevásárlóközpontban május 6-án, kihelyezett gyűjtőládákba várták a jó szándékú segítők adományait: elsősorban tartós élelmiszereket, tisztálkodási szereket, játékokat.

Buzás Lajos a BAGE Egyesület elnöke akkor elmondta, fontos az anyaországon kívül élő hátrányos helyzetben élő állami gondozott gyermekek sorsa,  ezért gondolták hallgatótársaival, hogy adománygyűjtést szervezzenek.  A nagylelkű kezdeményezés mellé több egyesület, civil szervezet, iskolák, cégek és az egyetem hallgatói, tanárai is csatlakoztak, melynek eredményeképp a debreceni Nagykonyha Kft. – „Kajásrobival” összefogva, a Cívis Szociális Étkeztetési Központ 200 tonna száraztésztát ajánlott fel kezdésként.  A Debreceni Református Szeretetszolgálat 150 db 5 literes cseresznyebefőttet ajánlott fel, valamint nagyban segítette az adomány konvoj átjutását a határon.  Az Európa Terv Kft. húsz nagy doboznyi gyermek és felnőtt ruhát, biciklit, gyermekgondozáshoz szükséges eszközöket ajánlott fel.

Határon túl segített a debreceni Bihari Állami Gondozottak Egyesülete

Az adományok átadásra 2019. május 24-én került sor Nagyváradon, a Királyhágómelléki Egyházkerület tanácstermében, ahol a gyerekek már nagyon várták a vendégeket. A szervezők minden gyermeknek egy apró kis ajándékkal kedveskedtek.

teljes cikk!forrás: denagy.hu