Egy nagyon nemes ügy: határtalanul segít a BAGE

A Csokigyűjtő Akció után újabb nagyszabású adománygyűjtést hirdetett a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete (BAGE). A Csapó utcai bevásárlóközpontban kihelyezett ládákba május 22-ig várják a felajánlásokat, amelyeket nagyváradi és környéki hátrányos helyzetű gyermekeknek juttatnak el – derült ki a Fórumban tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Egy nagyon nemes ügy: határtalanul segít a BAGE

Magyarországon többnyire rendezett, jó a gyermekvédelemben élők helyzete. De ahogy kifele megyünk az országból, Románia, Nagyvárad felé, nehezebbek a körülményeik a kint élő gyermekeknek. Ezért gondolta a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, a Partiumi Keresztény Egyetem, és a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Nagyvárad, segítsünk, tegyünk jót. Amit szívesen fogadnak: száraz élelmiszert, édességeket, játékokat, ruhaadományokat.

Tésztát, csokoládét és tisztálkodási szereket is vittek magukkal a Csapó utcai bevásárlóközpontba hétfő délelőtt a görögkatolikus Szent Efrém Általános Iskola és a Szent Bazil Szakközépiskola diákjai. A fiatalok voltak az első adományozói a BAGE legújabb adománygyűjtő akciójának. A gyerekek mellett debreceni vállalkozók is örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez. A BAGE elnöke, Buzás Lajos is állami gondoskodásban nőtt fel, ezért szívügyének tekinti, hogy segítse a hátrányos helyzetű gyermekeket.

– A Csapó utcai bevásárlóközpont mindig örömmel áll a karitatív akciók mellé, főleg, ha az a gyerekeket segíti – mondta Átányi Ajtony centermenedzser.

A Csapó utcai bevásárlóközpont legalsó szintjén elhelyezett gyűjtőládákba május 22-ig várják a felajánlásokat, amelyeket másnap a Magyar Református Szeretetszolgálat segítségével juttatnak el a Nagyváradon és környékén, állami gondozásban élő gyerekeknek.

A tervek szerint 2019. május 24-én a „Szeretethíd”- Kárpát- medencei református önkéntes napok ünnepsorozata kezdetén szeretnék átadni az összegyűlt adományokat Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetem aulájában megrendezett kis átadó ünnepségen, melyről a sajtó is befog számolni.

forrás: hajdupress.hu

Fotók: Szilágyi Zoltán