2017. évi projektek

Jubileumi konferencia

A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete 2017. évben ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját, mely alkalomból jubileumi konferenciát szervez.

Az elmúlt közel tíz év óta számos velünk együttműködő partnerrel sikerült olyan szakmai- és élményprogramokat megvalósítani, melyek közös célkitűzéseinket szolgálták. Az 10. jubileumi évfordulónk alkalmából megrendezni kívánt konferencián ezen partnereinkkel és meghívott vendégeinkkel szeretnénk ünnepelni.

Helyszín/időpont: Debrecen, Piac utca 58. Árpád-terem / 2017. március 23. 12.00 órától

Közös programszervezés partnereinkkel

Hajdú-Bihar megyei partnerszervezeteinkkel együttműködve közös élményprogramokat szeretnénk megvalósítani.

Tervünk, hogy partnerintézményeink részére a már hagyománnyal rendelkező sport, élmény- és egyéb kulturális programjaikat támogassuk.

BAGE Iroda

Egyesületünk iroda bérlésével és kibővített szolgáltatásaival kíván meglévő valamint új ügyfeleinek segítséget nyújtani.

Célcsoportjaink specifikus problémákkal néznek szembe a mindennapokban. Egyesületünk megalakulása óta segíti őket. Irodánkkal a támogatott időszakban még hatékonyabban tudjuk majd őket képviselni, segíteni.

Továbbiakban szeretnénk, ha az iroda olyan civil szervezetek programjának is helyet adna, akiknek ugyan nincs irodájuk, de programjuk és tevékenységük hatékonyan segítik, kiegészítik szakmai munkánkat.

Sportprogram a Javítóintézetben

Sport- és hasznos szabadidős programok tárgyi feltételek biztosítása az Emberi Erőforrások Minisztériuma Debreceni Javítóintézetében.

Egyesületünk az intézmény számára  sporteszközöket biztosít, így az intézményben a sportfoglalkozások zavartalanul lebonyolíthatóak, ami a tehetséggondozás mellet a fiatalok szabálytudatát is megerősítheti – nem utolsó sorban az egészséges életmódra való nevelés is kiemelt szempont a program megvalósítása során.

BAGE Tehetséggondozó Pályázat

Tervük egy olyan pályázat kiírása és lebonyolítása, mellyel tehetséges, de nehéz sorsban élő gyermekek és fiatalok tehetséggondozását tűzi ki célul.

A pályázat konkrét célja, hogy olyan tehetséges fiatalok magánóráit, iskolán kívüli oktatását támogassuk, (nyelv, tánc, zene, sportoktatás, stb.), melyek szerves részét képezik tehetséggondozásukat, fejlődésüket.

Sportolás lehetőségének biztosítása

Egyesületünk a sport- és hasznos szabadidős programokhoz való hozzáférésének biztosítása érdekében lehetőséget szeretne adni a sportolni vágyó fiatalok részére.

Szezonálisan tornatermet illetve műfüves pályát szeretnénk bérelni, hogy azok az ügyfeleink, célcsoportjaink is sportolhassanak, akik egyébként nem képesek anyagi helyzetükből adódóan kifizetni a rájuk eső bérleti díj hányadát sem.

A program az egészséges életmód mellett a fiatalok tehetséggondozását is elősegíti sport-területen. A sportolás heti rendszerességgel kerül megszervezésre a 2017 december 31-ig bezárólag.

Kulturális és élményprogramok hozzáférésének biztosítása

Szeretnénk, ha minden olyan nehéz sorsban élő gyermek és fiatal is elmehetne olyan programokra, eseményekre, ahol a belépőjegyek árát nem lennének képesek kifizetni, de a programra igény lenne. Egyesületünk ezen programok hozzáférését szeretné biztosítani.

Kedvezményezettek: hátrányos helyzetű családok, nagycsaládosok, Hajdú-Bihar megyei gyermekvédelmi intézmények

Programtípusok: színházi, bábszínházi, mozi, kiállítások, kalandpark, strand

Csokigyűjtő Akció 2017.

A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete nagyszabású mikulás napi karitatív programját kívánja megszervezni negyedik alkalommal

A program célja, hogy a Csokigyűjtő Akcióhoz csatlakozók (általános- és középiskolák, cégek, kormányhivatal, stb.) által összegyűjtött finomságokkal minél több nehéz sorsú gyermek ünnepét tegyük együtt boldogabbá, szebbé.

BAGE Karácsony 2017

A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete hatodik alkalommal kívánja megszervezni volt állami gondoskodásban élők karácsonyi ünnepségét

A rendezvényen a meghívottak az ünnepi műsor mellett adományokat is kapnak, valamint közös főzést is tervezünk.