A BAGE gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeken szeretne segíteni

Fegyelem: Most a cikk megosztásával is tudsz segíteni, a like-ok most ehhez kevesek! Köszönjük!

Magyarországon körülbelül 23 ezer gyermek él állami gondoskodásban. Olyan gyerekekről beszélünk, akiket kiemeltek a vér szerinti családjukból, többnyire bántalmazás, elhanyagolás miatt, vagy azért, mert olyan rossz életkörülmények között éltek, hogy az veszélyeztette az egészséges fejlődésüket. Ezekről a gyerekekről nevelők, nevelőszülők gondoskodnak, intézményekben, jobb esetben nevelőszülői családokban.

Az intézményekben kijárási, valamint látogatási tilalmat rendeltek el, hiszen egy ilyen zárt közösség, amelyben a gyerekek egy jelentős része amúgy is különböző betegségekkel küzd, különösen veszélyeztetett. A többségében traumatizált gyerekek mentális egészségét veszélyezteti a folyamatos bezártság, az ebből fakadó erőszak esetleges felbukkanása, valamint, hogy bizonytalan ideig nem találkozhatnak a szeretteikkel. Ezért az Egyesület egy felhívást szeretne közzé tenni ahol adományokat, felajánlásokat fogad!

A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete fogadna játékokat, száraz élelmiszer csomagokat, tisztító szereket, megunt elektronikai eszközöket (laptop, okostelefon, tablet) a távoktatás megsegítésére!

Anyagi hozzá járulást is tudunk fogadni: a Tiszántúli  – Takarék – Takarék Szövetkezettnél vezetett bankszámlánkra a 60600170 – 11040756 – 00000000 kérjük az utalásnál a közleménybe írják be „támogatás a gyerekeknek”

elérhetőségek: Buzás Lajos elnök – 06302137986 buzas.lajos@bage.hu

BAGE Iroda: iroda@bage.hu

Köszönettel: Bihari Állami Gondozottak Egyesülete